Siļķu salātu kanapē „Matje”
Sastāvdaļas:
- Sālīta siļķu fileja “Matje”, 300 g
- Vārītas olas, 2 gab.
- Ābols, 1 gab.
- Sīpoli, 1 gab.
- Skābais krējums, 1 ēdamkarote.
- Čeri tomāti, 1 iepakojums
- Krekera cepumi
- Dilles
- Citrona pipari
Smalki sakapāt siļķu fileju. Olas sarīvēt uz smalkas rīves. Mizotus ābolus, bez serdes, sagriezt smalkos gabaliņos. Smalki sakapāt sīpolus. Iepriekš minētos ingredientus ielieciet bļodā un pievienojiet dilles, citrona piparus un krējumu, visu samaisa. Iegūtos salātus ieliek ledusskapī uz pāris stundām. Stundu pirms pasniegšanas uz krekera cepumiem ielikt tējkaroti ar salātiem un pusīti no čeri tomātiem.
Pildīti tomāti ar mazsālīto skumbriju „Aromātiskie”
Sastāvdaļas:
- Makreles gab. Aromātiskā 200 g
- Gurķi 1-2 gab.
- Majonēze 150 ml.
- Sīpoli
- Pētersīļi
Tomātiem nogriezt augšdaļu, uzmanīgi izņemt mīkstumu, sajaukt to kopā ar smalki sagrieztu zivi, gurķiem un sīpoliem. Masai pievienot daļu no majonēzes. Tomātiem pievienot sāli un aizpildīt ar iegūto masu, uzlikt uz šķīvja, apliet ar neizmantotu daļu majonēzes, rotā ar zaļumiem.
Kapātie lašu salāti „Princis”
Sastāvdaļas:
- Mazsālītas lašu šķēlītes „Princis” 300 gr.
- Vārītas olas, 4 gab.
- Vārītas paipalu olas, 4 gab.
- Mandarīni, 2 gab.
- Olīvas, 1 jar
- Siers 100 g
- Majonēze, 8 ēd. karotes
- Pētersīļi
Nomizot mandarīnus, mandarīnu daļiņas vai daiviņas sagriezt gabaliņos. Lašu fileju sagriezt nelielos gab. Olīvas sagriezt uz pusēm, sarīvēt sieru. Vistu olas sadalīt uz dzeltenumiem un olu baltumiem un sarīvēt tos. Smalki sagriezt pētersīļus. Uz plakanā šķīvja novietot gredzenu priekš slāņu salātu formēšanas. Katrai salātu porcijai būs nepieciešama ceturtā daļa no visiem sagrieztiem ingredientiem. Ingredientus izlikt sekojoši: pirmā kārta olu baltumi, pēc tam pievienot 1 karoti majonēzes un olu dzeltenuma kārtu, otrā – lašu gab, trešā – olīvas un mandarīnu kārta. Pievienot veselu vai pusi karotes majonēzes pēc garšas, un salikt siera kārtu. Noņemt gredzenu, salātus rotāt ar paipala olu un laša gabaliem. Atlikušās sastāvdaļas izlikt vēl 3 porcijām.